Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с плафоните

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

И на мен ми е ясно, че няма да стане като свържа 2 кабела и готово. Мисля да се пробвам да го направя, ако някой каже как трябва да стане.

Относно това за токовете, не знам кой знае колко, но ми е интересно и се самообучавам. Отделно ми се налага в работата да се занимавам с токове от време на време. Като започнах работа например схемите ми изглеждаха като нещо с чертички и фигури, а сега поне ги разбирам. Имам едно правило ако не знам нещо как точно работи, първо го проучвам и тогава пипам.

ПОЗДРАВИ!
    Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
    Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.
    Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.
    Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Comment

Ето ти едно предложение.

Може и без диодите, но тогава няма да ти работи индикацията за отворена врата. Релето е за сигурност, понеже не знам ключетата в бравите колко ток могат да издържат.
      Attached Files
      Last edited by tonov; d.m.y г., 00:11.
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Мерси колега, разбрах какво трябва да направя. Само трябва да намеря диоди, надявам се моя приятел да има, за да взема от него. Относно релето предполагам 15А ще е достатъчно, защото такова имам в момента.

п.п.:Интересното е, че днес си взех таймера от моя приятел, каза че не е открил нередности по него и реших да го пробвам на колата и чудо, пак работи както преди, но засега е в тестов период. Мисля да си набавя необходимото и ако пак откаже ще го правя по схемата на колегата.

Благодаря на колегата. ПОЗДРАВИ!

Comment

Здравейте колеги! Мисля да не отварям нова тема ,затова реших да пиша тук. Значи моят проблем е подобен...Преди време, като купих колата плафоните работеха или по точно като задам управлението да е от таймера работеше само предния плафон. Мислех си ,че на другите два плафона са изгорели крушките и ги смених с нови , но пак не светеха ...светеше само този отпред ...а сега като го задам да свети през таймера свети ,когато си поиска и ако изобщо светне ,колата трябва да работи или да е на контакт . И пробвах с даването на късо и дадох на късо, както колегата беше написал и нищо не светна , а като дадох на късо чисто черния с чисто белия светна само предния .... Ако можете да помогнете ще съм много благодарен ....

Comment

Здравей колега, ако си гледал схемата, която е дал колегата, като си свързал белия и черния ти си затворил веригата (подал си маса към плафона) и затова е светнал. Относно задния плафон най-лесно е да премериш дали има +12в. на буксата на самия плафон. На червения кабел трябва да има постоянно +12 в.

Относно светенето когато си поиска вероятно проблема е в таймера.

Comment

Първоначално публикувано от salih84 Покажи съобщение
              Здравей колега, ако си гледал схемата, която е дал колегата, като си свързал белия и черния ти си затворил веригата (подал си маса към плафона) и затова е светнал. Относно задния плафон най-лесно е да премериш дали има +12в. на буксата на самия плафон. На червения кабел трябва да има постоянно +12 в.

Относно светенето когато си поиска вероятно проблема е в таймера.
              Аз вчера замерих и няма никакъв ток до плафона отзад.

Comment

След като няма 12в. имаш проблем някъде по кабела,защото предния и задния плафон се захранват от един бушон, а нали казваш че предния светва.

Comment

Първоначално публикувано от salih84 Покажи съобщение
                  След като няма 12в. имаш проблем някъде по кабела,защото предния и задния плафон се захранват от един бушон, а нали казваш че предния светва.
                  Мисля да пусна нов кабел към плафона отзад и в багажника.

Comment

Working...
                  X